Ohjelma

Ohjelma

Viexpo Virtual Export Event tapahtuma rakentuu tällä kertaa neljän eri teeman ympärille.

Torstai 26.1.2023

9:00
Tervetuloa

9:10
Ulkoministeriön tietoisku

–Tietoisku ulkoministeriön vienninedistämisponnisteluista ja ulkoministeriön edustustoverkon palveluista.

Jyrki Nissilä

Aamupäivän teemana

Digikanavissa erottautuminen

9:30

Verkkokauppiasklubit yrittäjien tukena

–Business Finlandin Experience Commerce -ohjelman avulla on käynnistetty jo 11 alueellista Verkkokauppiasklubia. Klubi on 6–10 yrityksen vertaisoppimisryhmä, joka auttaa yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään. Leevi Parsama kertoo klubien toiminnasta ja tarkoituksesta.

Leevi Parsama, Experience Commerce Finland

 

10:00
TikTokilla kansainvälistä näkyvyyttä – Case: Vilpe Oy
          

Katarina Hellén, Vilpe Oy

 

10:30
Case SporttiRakki, verkkokauppa Isokyröstä

–Miten yrittäjästä tuli koiratarvikkeiden ja -palveluiden verkkokauppias, ja millä opeilla yrityksen liikevaihto on kasvanut jopa yli 40 % vuosittain.

Heidi Hendrell, SporttiRakki (Dogomo Oy)

Iltapäivän teemana

Pohjoismaiset markkinamahdollisuudet

12:00
Dronet ja sähkölennot

–Tulevaisuuden liikkumis- ja logistiikkamahdollisuudet Pohjoismaissa

Elisabet Kivimäki, Into Seinäjoki

 

13:00

Kansainväliset messut viennin edistäjänä
Keskustelemassa messujen merkityksestä viennin kannalta ja messukokemuksistaan
Marketta Järviluoma, Veljekset Ala-Talkkari Oy

Timo Rossi, Jakamo

 

14:00
Investments in Västerbotten and Norrbotten
–Export opportunities for Finnish companies

Anders Hjalmarsson, Västerbottens Handelskammare

Perjantai 27.1.2023

Aamupäivän teemana

Kokemuksia elintarvikeviennistä

9:00
Yritysryhmähankkeen hyödyt pk-yritykselle
–Yritysten kokemuksia Luomuelintarvikeyritysten vientiprojektista

Keskustelemaassa Horst Neumann, Suomisen Maito Oy, Pramod Jayaprakash, Spices Chef, Gallina ja Jan-Ole Sandås, Ab Finnish Superberries Oy, Matti ja Tuuli Kotaja, Finnish Plant, Tuomas Olkkonen, Alavuden öljynpuristamo, Tuukka ja Mervi Turunen, Mood Food Company Oy.

 

10:00
Birkkalan tila – pk-yrittäjän kokemuksia viennin aloittamisesta.

Yritys on erikoistunut luomuspeltin tuottamiseen ja tuotteita tehdään sekä kuluttajille että teollisuuteen. Vientiin yritys on satsannut enemmän viime vuosina ja kasvua haetaan viennin kautta tulevaisuudessa.

Simo Larmo, Birkkalan tila

 

10:30
Vientistrategian ja toimenpiteiden suunnittelu elintarvikeyritykselle

Kåre Björkstrand, Viexpo

13:00
Tietoisku Pohjoismaiden markkinanäkymistä | Business Finland

–Business Finland Ruotsi, Norja ja Tanska esittäytyvät ja kertovat oman maansa ajankohtaisista markkinanäkymistä.

Christa Elmgren, BF Tanska, Nima Jokilaakso, BF Ruotsi ja Kaisa Nikkanen, BF Norja

Iltapäivän teemana

Klusterirakentaminen

14:00
Klusterirakentaminen ja klustereiden tuomat hyödyt

– kuulemme myös vene- ja elintarvikeklusterin kehittämisestä sekä siihen liittyvästä ClusDe-hankkeesta 

Kristian Schrey & Lauri Laaksonen, NordicHub, Viexpo

Fredrik Sandelin, Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia