Viexpo Virtual Event – Volym 3

Viexport Virtual Export Event, det kostnadsfria specialevenemanget för främjandet av export och internationalisering, arrangeras för tredje gången 26–27.1.2023. VVEE har redan formats till en tradition, och evenemanget har lockat till sig en stor publik under tidigare år.

Målet för det kommande evenemanget är att än en gång samla ihop olika marknaders experter, inspirerande talare, intressanta företagscase, och framför allt företag, som planerar eller redan har exportverksamhet.

Utöver främjandet av företags export och internationalisering byggs årets program upp kring dessa fyra teman:

  • Att urskiljas i digitala kanaler
  • Nordiska marknadsmöjligheter
  • Erfarenheter från livsmedelsexport
  • Klusterbyggande

Programmet specificeras under slutet av året och det uppdateras på denna websida. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i programmet.

Evenemanget arrangeras virtuellt via Zoom. Närmare evenemanget skickas en ny registreringlänk åt alla anmälda.

Sessionerna arrangeras i huvudsak på finska, men de kan även arrangeras på andra språk. Detta meddelas det om i programmet. Man kan ställa frågor på finska, svenska och engelska.

Evenemanget är kostnadsfritt, men man bör anmäla sig för att kunna delta. Häng med, bli inspirerad, få idéer och hjälp för din egen exportresa. 

Viexpo Virtual Export Event -evenemanget har som uppgift att inspirera, uppmuntra och hjälpa företag ut på internationella marknader.

Första VVE – evenemanget ordnades i oktober 2020 och under tre dagar deltog 136 företag från hela Finland. Vi fick se experter från inom olika branscher från bl.a. Nederländerna, Norge, Sverige, Stor Britannien, USA, Italien, Spanien, Frankrike, Tyskland, Singapore och Polen.

Under evenemanget fick vi också höra olika företags case bl.a. Marco Jyllilä från Relicomp Oy, Sven Grankulla från STH-Steel och Michael Johansson från ELHO som diskuterade kring deras export erfarenheter.

Under det virtuella evenemanget 2022 fick vi höra bl.a. det lilla finska företaget Hopoti tog sig an den Australienska marknaden. Vi fick bekanta oss med det magnifika Aurora Botnia -fartyget och de logistiska möjligheter det skapar mellan Finland och Sverige. Vi fick dessutom höra erfarenheter och tips från fyra metallbearbetnings-företag från Södra Österbotten som deltar i ett gemensamt exportprojekt till Sverige. Vi inspirerases av och diskuterade om de exportmöjligheter som e-handeln kan erbjuda.

 

Vi fick också höra hur NordicHub, som koordineras av Viexpo, hjälper ditt företag att skapa nätverk med nordiska partners och potentiella kunder, och viktigast av allt, vi fick utvidga våra egna nätverk, fick nya viktiga kontakter och en uppfattning om hur man ska gå vidare med ens egna exportplaner.

 

Du kan titta på evenemangets inbandningar via vår YouTube-kanal.