26–27.1.2023 | Kostnadsfritt virtuellt evenemang

Viexpo Virtual Export Event – Volym 3

26–27 januari 2023 ordnas igen Viexpo Virtual Export Event. Vi har även nu samlat ihop sakkunniga från olika branscher, inspirerande talare och intressanta företags case och förstås olika exportföretag i olika stadier. Häng med, bli inspirerad, få idéer och hjälp för din egen exportresa. Evenemanget är dessutom gratis.

Evenemanget startar om

dagar
timmar
minuter
sekunder

Program

Denna gång byggs programmet för Viexpo Virtual Export Event kring fyra teman.

Programmet och närmare tidtabell formas hit.

I huvudsak kommer vi att starta kl. 9:00 och avsluta ca kl. 15:00/16:00

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i programmet.

Torsdagen 26.1.2023

Välkommen

Ulkoministeriön tietoisku

–Tietoisku ulkoministeriön vienninedistämisponnisteluista ja ulkoministeriön edustustoverkon palveluista.

Jyrki Nissilä

Temat under förmiddagen

Att urskiljas i digitala kanaler

Verkkokauppiasklubit yrittäjien tukena

–Business Finlandin Experience Commerce -ohjelman avulla on käynnistetty jo 11 alueellista Verkkokauppiasklubia. Klubi on 6–10 yrityksen vertaisoppimisryhmä, joka auttaa yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään. Leevi Parsama kertoo klubien toiminnasta ja tarkoituksesta.

Leevi Parsama

 

TikTokilla kansainvälistä näkyvyyttä – Case: Vilpe Oy           

Katarina Hellén

 

Case SporttiRakki, verkkokauppa Isokyröstä

–Miten yrittäjästä tuli koiratarvikkeiden ja -palveluiden verkkokauppias, ja millä opeilla yrityksen liikevaihto on kasvanut jopa yli 40 % vuosittain.

Heidi Hendrell

Temat under eftermiddagen

Nordiska marknadsmöjligheter

–bl.a. följande teman

Dronet ja sähkölennot

–Tulevaisuuden liikkumis- ja logistiikkamahdollisuudet Pohjoismaissa

Elisabet Kivimäki

Fredagen 27.1.2023

Temat under förmiddagen

Erfarenheter från livsmedelsexport

 

Yritysryhmähankkeen hyödyt pk-yritykselle

–Yritysten kokemuksia Luomuelintarvikeyritysten vientiprojektista

Keskustelemaassa Horst Neumann, Suomisen Maito Oy, Pramod Jayaprakash, Spices Chef, Gallina ja Jan-Ole Sandås, Ab Finnish Superberries Oy, Matti ja Tuuli Kotaja, Finnish Plant, Tuomas Olkkonen, Alavuden öljynpuristamo, Tuukka ja Mervi Turunen, Mood Food Company Oy.

 

Birkkalan tila – pk-yrittäjän kokemuksia viennin aloittamisesta.

Yritys on erikoistunut luomuspeltin tuottamiseen ja tuotteita tehdään sekä kuluttajille että teollisuuteen. Vientiin yritys on satsannut enemmän viime vuosina ja kasvua haetaan viennin kautta tulevaisuudessa.

Simo Larmo

 

Vientistrategian ja toimenpiteiden suunnittelu elintarvikeyritykselle

Kåre Björkstrand

Temat under eftermiddagen

Klusterbyggande

 

Tietoisku Pohjoismaiden markkinanäkymistä | Business Finland

–Business Finland Ruotsi, Norja ja Tanska esittäytyvät ja kertovat oman maansa ajankohtaisista markkinanäkymistä.

Våra experter har mångsidig erfarenhet inom sin bransch.

Leevi Parsama, Expert på digital handel, Experience Commerce Finland

Leevi Parsama är en stark influenser inom e-handel som är bekant med digital handel i Finland, USA, Kina och olika delar av Europa. För närvarande arbetar Leevi som expert i Business Finlands Experience Commerce -program.
26.1.2022

Heidi Hendrell, ägare och service manager, SporttiRakki (Dogomo Oy).

Heidi Hendrell har en stark bakgrund inom kommunikation och marknadsföring och lång erfarenhet av att utveckla onlinetjänster. Hennes webbutikskoncept för hundhobby och tillbehör har fungerat framgångsrikt både i Finland och för den internationella kundkretsen i flera år.
26.1.2022

Katarina Hellén, marknadsföringschef, Vilpe Oy

Katarina Hellén har en stark bakgrund inom marknadsföring genom både forskning och erfarenhet. Som marknadsföringschef för Vilpe Oy har hon varit med och implementerat den galna idén att ta TikTok som verktyg för marknadsföring i ett B2B-företag. Idag har Vilpes TikTok konto ca 100 000 följare.
26.1.2022

Elisabet Kivimäki, Key Account Manager, Into Seinäjoki

Elisabet Kivimäki arbetar med internationella frågor och lockar nya företag att etablera sig i Seinäjoki. Att identifiera nya affärsmöjligheter för företag och hjälpa företag som är inriktade på internationella marknader motiverar henne.
26.1.2022

Pramod Jayaprakash, toimitusjohtaja, Spices Chef

Spice Chef som leds av Pramod Jayaprakash är ett företag och varumärke som specialiserat sig på ekologisk mat, och grundades 2014.
27.1.2022

Simo Larmo, VD, Birkkala gård

Birkkala gård är specialiserat på att producera ekologisk plåt och produkterna är gjorda för både konsumenter och industri. Företaget har investerat mer i export de senaste åren, och tillväxt eftersträvas genom export i framtiden.
27.1.2022

Kåre Björkstrand, Senior Advisor, Viexpo

Kåre Björkstrand är Viexpos internationaliseringsexpert, vars specialkompetens omfattar livsmedelsexport. Som exportchef har han lång erfarenhet av exportuppgifter inom branschen och B2B-exporthandel. Hans starkaste expertis är exportplanering.
27.1.2022

Christa Elmgren, Advisor, BusinessFinland

Christa Elmgren jobbar på BusinessFinland i Danmark.
27.1.2022

Kaisa Nikkanen, Senior Advisor, BusinessFinland

Kaisa Nikkanen jobbar på BusinessFinland i Norge.
27.1.2022

Nima Jokilaakso, PhD, Senior Advisor, BusinessFinland

Nima Jokilaakso jobbar på BusinessFinland i Sverige.
27.1.2022

Minnen från evenemangen 2020 och 2022

Viexpo Virtual Export Event samlar experter inom sitt område för att diskutera och dela med sig av sitt kunnande. 

Nyheter

Att urskiljas i digitala kanaler och Nordiska marknadsmöjligheter

Programmet för evenemanget Viexpo Virtual Export Event 2023 börjar småningom ta form. Detta virtuella evenemang med målsättningen att främja export och internationalisering arrangeras nu för tredje gången 26-27.1.2023. Denna gång byggs evenemanget upp kring fyra huvudteman; att urskiljas i digitala kanaler, nordiska marknadsmöjligheter, erfarenheter från

Livsmedelsföretagen till marknaderna i Sverige

Under VVE-evenemanget 2020 ordnades en programpunkt med fokus på livsmedelsbranschen och hur man skall ta sig till den svenska marknaden.  Anders Holm (Borkan Business Partner AB), som har tjugo års erfarenhet av export och främst inom livsmedel, hade då presentation om ämnet. Hans specialitet är