Kokemuksia elintarvikeviennistä, Pohjoismaiset markkinamahdollisuudet ja klusterirakentaminen

Viennin ja kansainvälistymisen edistämisen virtuaalitapahtuma Viexpo Virtual Export Event 2023 järjestetään nyt kolmatta kertaa 26.-27.1.2023. Tämän kertainen tapahtuma rakentuu etenkin neljän pääteeman ympärille; erottautuminen digikanavissa, pohjoismaiset markkinamahdollisuudet, kokemuksia elintarvikeviennistä, ja klusterirakentaminen. Tässä jutussa kerromme tarkemmin perjantain ohjelmasta, jossa käsitellään kolmea näistä neljästä teemasta.

 

Kokemuksia elintarvikeviennistä – perjantai 27.1 aamupäivä

Elintarvikeala on yksi maamme suurimmista aloista ja suomalaisten elintarvikeyritysten joukosta löytyy hyvää vientipotentiaalia. Tämän edistämiseksi Viexpo Virtual Export Event -tapahtumassa tuodaan esille tärkeitä kokemuksia elintarvikealalta, sillä niistä voi saada hyviä oppeja.

Ensin ryhmä yritysedustajia, jotka osallistuvat Viexpon Luomuelintarvikeyritysten vientiprojektiin jakavat omia kokemuksiaan ja saamiaan hyötyjä kyseisestä hankkeesta. Mukana keskustelemassa ovat Horst Neumann, Suomisen Maito Oy; Pramod Jayaprakash, Spices Chef; Gallina ja Jan-Ole Sandås, Ab Finnish Superberries Oy; Matti ja Tuuli Kotaja, Finnish Plant; Tuomas Olkkonen, Alavuden Öljynpuristamo; Tuukka ja Mervi Turunen, Mood Food Company Oy.

Tämän jälkeen Birkkalan tilan yrittäjä Simo Larmo tulee kertomaan heidän kokemuksistaan viennin aloittamisesta. Kyseinen yritys on erikoistunut luomuspeltin tuottamiseen ja tuotteita tehdään sekä kuluttajille että teollisuuteen. Vientiin yritys on satsannut enemmän viime vuosina ja kasvua haetaan etenkin viennin kautta tulevaisuudessa. Aamupäivän päättää Viexpon kansainvälistymisasiantuntija Kåre Björkstrand. Elintarvikeviennin ja vientisuunnittelun erityisosaamisen omaava Kåre tulee esityksessään puhumaan vientistrategian ja toimenpiteiden suunnittelusta elintarvikeyritykselle.

 

Pohjoismaiset markkinamahdollisuudet ja klusterirakentaminen – perjantai 27.1 iltapäivä

Pohjoismaiset markkinat tarjoavat nyt ja tulevaisuudessa hienoja vienti-/kansainvälistymismahdollisuuksia suomalaisille yrityksille, siksi Pohjoismailla on pitkään ollut tärkeä rooli Viexpon toiminnassa. Perjantai-iltapäivänä saammekin kuulla Ruotsin, Norjan ja Tanskan markkinoiden ajankohtaisista markkinanäkymistä. Näistä kertomassa ovat Business Finlandin Senior Advisorit Nima Jokilaakso (Ruotsi), Kaisa Nikkanen (Norja), ja Christa Elmgren (Tanska).

Klusterit ovat usein merkittävässä osassa viennin ja kansainvälistymisen edistämisessä sekä yritysten kilpailukyvyn ja yhteistyön vahvistamisessa. Viexpon koordinoima NordicHub on alusta suomalaisen klusteritoiminnan kehittämiselle sekä pohjoismainen verkosto suomalaisille klustereille. Kristian Schrey ja Lauri Laaksonen (Viexpo/NordicHub) kertovat NordicHubin toiminnasta ja klustereiden merkityksestä. He nostavat esiin seikkoja, joita on hyvä huomioida klustereiden kehittämisessä. Lisäksi keskustelussa on mukana aluekehittäjä Fredrik Sandelin (Pietarsaaren seudun Kehittämisyhtiö Concordia), joka kertoo tarkemmin Pietarsaaren seudun ja sen lähialueen vene- ja elintarvikealan klusterikehityksestä sekä siihen liittyvästä ClusDe-hankkeesta.

Muista ilmoittautua mukaan tähän maksuttomaan virtuaalitapahtumaan. Ilmoittautumislomakkeen löydät täältä.

Nämä artikkelit voivat myös kiinnostaa sinua

Erottautuminen digikanavissa ja Pohjoismaiset markkinamahdollisuudet

Viexpo Virtual Export Event 2023 -tapahtuman ohjelma alkaa vähitellen muodostua. Tämä viennin ja kansainvälistymisen edistämisen virtuaalitapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa 26.-27.1.2023. Tämän kertainen tapahtuma rakentuu etenkin neljän pääteeman ympärille; erottautuminen digikanavissa, pohjoismaiset markkinamahdollisuudet, kokemuksia elintarvikeviennistä, ja klusterirakentaminen. Tässä jutussa kerromme torstain kahdesta ensimmäisestä teemasta ja

Elintarvikeyritykset Ruotsin markkinoille

Vuoden 2020 VVE-tapahtumassa ohjelmaan kuului elintarvikealan yrityksille suunnattu esitys aiheesta, Miten elintarvikeyritys voi päästä Ruotsin markkinalle. Asiantuntijana toimi Anders Holm (Borkan Business Partner AB), jolla on kahdenkymmenen vuoden kokemus viennistä pääasiassa elintarvikealalta. Hänen erikoisosaamisensa on vientistrategioiden suunnittelu ja toteuttaminen.   Elintarvikealan yrityksille tarjottiin myös mahdollisuus

Pohjoismaisille markkinoille ja edelleen maailmalle

Pohjanmaan kautta Pohjoismaisille markkinoille ja edelleen maailmalle! Tämä on Viexpolla kirkkaana mielessä toimintaa suunniteltaessa ja toteutettaessa. Viexpo Virtual Export Event 2022 tapahtumassakaan tätä ei ole unohdettu.   Ohjelmaan on saatu hienosti mukaan Ruotsin mahdollisuudet erityisesti elintarvikealan yrityksille, Pohjoismaisten verkostojen mahdollisuudet NordicHubin näkökulmasta sekä esimerkkinä yhteistyön